Paski-z-kwasem-szczawiowym
    Opinie (0)
    28,00 zł
    Filc-formatka-42cmx42cm-do-ocieplenia-ula-sklep-pszczelarski
      Opinie (0)
      1,80 zł
      pokarm-z-pylkiem-1-kg
      • -15%
      Opinie (0)
      10,04 zł11,81 zł
      Filc formatka 40 cm x 40 cm 1000g/m2
        Opinie (0)
        4,79 zł
        Butelka-na-miod-mis
          Opinie (0)
          82,25 zł

          Urządzenie do kremowania miodu 230V, 100 litrów

          Opinie (0)
          6 629,76 zł
          Z wliczonym podatkiem
          • Polityka bezpieczeństwaPolityka bezpieczeństwa
          • Zasady dostawyZasady dostawy
          • Zasady zwrotuZasady zwrotu
              urzadzenie-do-kremowania-miodu-230V-100-litrow
              Urządzenie do kremowania miodu 230V, 100 litrów
              Urządzenie do kremowania miodu 230V, 100 litrów
              Urządzenie do kremowania miodu 230V, 100 litrów
              Urządzenie do kremowania miodu 230V, 100 litrów
              Urządzenie do kremowania miodu 230V, 100 litrów
              keyboard_arrow_rightkeyboard_arrow_left
              Ilość :
              K1153

              Kremowanie miodu – praktyczne uwagi i zalecenia

              Kremowanie miodu jest prostą drogą do osiągnięcia tego celu. Wystarczy trochę chęci, dobry sprzęt i minimum zaangażowania w promocję miodowego kremu.

              Po co kremować miód?

              Wśród wielu pszczelarzy pokutuje przeświadczenie, że miód może być wyłącznie oferowany w formie patoki lub krupca (lejący świeży lub skrystalizowany dojrzały). Nic bardziej mylnego. Równie naturalną co do jego składu i właściwości postacią jest krem. Taką konsystencję osiąga się poprzez mechaniczne ucieranie w profesjonalnych urządzeniach. Kremowanie miodu pozwala na osiągnięcie wielu korzyści. Jedną z nich jest wspomniane we wstępie poszerzenie oferty produktów, ale także jej urozmaicenie jak i opcja na dodatkowy zarobek. Wszakże nikogo nie powinno dziwić, że dodatkowy nakład pracy i inwestycja w sprzęt przekłada się wprost na wyższą cenę jednostkową każdego opakowania ze słodką zawartością.

              Kremowanie miodu – jak tego nie robić?

              Kremowanie miodu najlepiej prowadzić przy użyciu specjalistycznego sprzętu. Metody z wiaderkiem i wiertarką pozornie dobre są dla hobbystów posiadających kilka czy kilkanaście uli. Mają one jednak szereg minusów. Trzeba pamiętać, by przez kilka dób, najlepiej co godzinę ręcznie przemieszać zawartość pojemnika. To przekłada się na ogromną utratę czasu i energii, które przecież można spożytkować o wiele praktyczniej. Co gorsza, miód kremowany w taki sposób najczęściej nie jest wysokiej jakości. Typowym mankamentem są wyczuwalne w nim grudki. Ich obecność skłania konsumentów do poszukiwań innych pasiek, gdzie krem wytwarza się w profesjonalny sposób.

              Specjalistyczne urządzenia do kremowania miodu

              W swej ofercie dla polskich pasieczników posiadamy urządzenia dla mniejszych i średnich pasiek o zbiornikach o pojemności 50 – 100 litrów. Są też kremownice oferujące znacznie większą efektywność. Mogą one być wyposażone w zbiorniki mieszczące 150 a nawet 200l. Jedne modele posiadają płaszcze grzewcze, inne nie. Podgrzanie miodu w procesie kremowania do ok. 30°C jest zalecane w 2 przypadkach. Po pierwsze na starcie, gdy miód którym zalano kremownicę mocno skrystalizował. I po drugie na kilka godzin przed rozlaniem go do słoików. Wówczas konfekcjonowanie następuje szybko, a dodatkowo finalny produkt zyskuje atrybut dodatkowej puszystości, jedwabistości. Więcej na temat profesjonalnych, praktycznych i efektywnych metod kremowania miodu można dowiedzieć się z poniższego filmu

              KONIGIN
              K1153

              Opis

              Zasilanie
              230V, Wyłącznik bezpieczeństwa
              Pobór mocy
              500W
              Gwarancja
              4 lata

              Szczegółowe odniesienia

              No customer reviews for the moment.

              Write your review
              Urządzenie do kremowania miodu 230V, 100 litrów

              Suszarka do pyłku Dekrystalizator

              - GLASBORD

              Urządzenia wyposażone są w światło LED. Wszystkie modele posiadają izolowane ścianki styropianem. Elementy grzewcze i wentylatory są umieszczone z boku urządzenia, aby zoptymalizować wydajność procesu suszenia. Ciepłe powietrze krąży równomiernie po każdej szufladzie.

              SPRAWDŹ

              SPRAWDŹ

              - STAL NIERDZEWNA

              SIATKI DO BUDOWY ULI

              SPRAWDŹ

              Siatka produkowana według normy DIN 791. Zapewnia odpowiednią wentylację, hamując tym samym rozwój pleśni. Siatka pozwala kontrolować warozę.Odpowiednie walcowanie sprawia, iż jest bezpieczna dla pszczół.

              OCYNK

              ALUMINIUM

              STAL NIERDZEWNA

              DOSTĘPNE FORMATY - MM

              360,370,420,440,460 x 10 METRÓW BIEŻĄCYCH

              DX51D+Z275

              1050AH24

              AISI 304L

              SPRAWDŹ

              Stoły do odsklepiania Konigin łączą w sobie walory estetyczne i niebywałą funkcjonalność. Zdaniem wielu, to po prostu najładniejsze tego typu produkty na rynku. Dzięki swej konstrukcji są też uniwersalne. Można je wykorzystywać do przygotowywania do ekstrakcji plastrów o różnych wymiarach.

              5,0

              STOŁY DO ODSKLEPIANIA PLASTRÓW