Paski-z-kwasem-szczawiowym
  • -5%
00
dzień
:
00
godzina
:
00
min
:
00
sek
26,60 zł28,00 zł
Filc-formatka-42cmx42cm-do-ocieplenia-ula-sklep-pszczelarski
    1,80 zł
    pokarm-z-pylkiem-1-kg
    • -15%
    00
    dzień
    :
    00
    godzina
    :
    00
    min
    :
    00
    sek
    10,04 zł11,81 zł
    Filc formatka 40 cm x 40 cm 1000g/m2
      4,79 zł
      Butelka-na-miod-mis
        82,25 zł

        Urządzenie do kremowania miodu 230V, 50 litrów, zbiornik podgrzewany

        Opinie (0)
        8 402,84 zł
        Z wliczonym podatkiem
        • Polityka bezpieczeństwaPolityka bezpieczeństwa
        • Zasady dostawyZasady dostawy
        • Zasady zwrotuZasady zwrotu
            Urzadzenie-do-kremowania-miodu- automatyczne-230V-50 litrow- zbiornik-podgrzewany
            Urządzenie do kremowania miodu 230V, 50 litrów, zbiornik podgrzewany
            Urządzenie do kremowania miodu 230V, 50 litrów, zbiornik podgrzewany
            Urządzenie do kremowania miodu 230V, 50 litrów, zbiornik podgrzewany
            keyboard_arrow_rightkeyboard_arrow_left
            Ilość :
            K1152

            Kremowanie miodu – praktyczne uwagi i zalecenia

            Kremowanie miodu jest prostą drogą do osiągnięcia tego celu. Wystarczy trochę chęci, dobry sprzęt i minimum zaangażowania w promocję miodowego kremu.

            Po co kremować miód?

            Wśród wielu pszczelarzy pokutuje przeświadczenie, że miód może być wyłącznie oferowany w formie patoki lub krupca (lejący świeży lub skrystalizowany dojrzały). Nic bardziej mylnego. Równie naturalną co do jego składu i właściwości postacią jest krem. Taką konsystencję osiąga się poprzez mechaniczne ucieranie w profesjonalnych urządzeniach. Kremowanie miodu pozwala na osiągnięcie wielu korzyści. Jedną z nich jest wspomniane we wstępie poszerzenie oferty produktów, ale także jej urozmaicenie jak i opcja na dodatkowy zarobek. Wszakże nikogo nie powinno dziwić, że dodatkowy nakład pracy i inwestycja w sprzęt przekłada się wprost na wyższą cenę jednostkową każdego opakowania ze słodką zawartością.

            Kremowanie miodu – jak tego nie robić?

            Kremowanie miodu najlepiej prowadzić przy użyciu specjalistycznego sprzętu. Metody z wiaderkiem i wiertarką pozornie dobre są dla hobbystów posiadających kilka czy kilkanaście uli. Mają one jednak szereg minusów. Trzeba pamiętać, by przez kilka dób, najlepiej co godzinę ręcznie przemieszać zawartość pojemnika. To przekłada się na ogromną utratę czasu i energii, które przecież można spożytkować o wiele praktyczniej. Co gorsza, miód kremowany w taki sposób najczęściej nie jest wysokiej jakości. Typowym mankamentem są wyczuwalne w nim grudki. Ich obecność skłania konsumentów do poszukiwań innych pasiek, gdzie krem wytwarza się w profesjonalny sposób.

            Specjalistyczne urządzenia do kremowania miodu

            W swej ofercie dla polskich pasieczników posiadamy urządzenia dla mniejszych i średnich pasiek o zbiornikach o pojemności 50 – 100 litrów. Są też kremownice oferujące znacznie większą efektywność. Mogą one być wyposażone w zbiorniki mieszczące 150 a nawet 200l. Jedne modele posiadają płaszcze grzewcze, inne nie. Podgrzanie miodu w procesie kremowania do ok. 30°C jest zalecane w 2 przypadkach. Po pierwsze na starcie, gdy miód którym zalano kremownicę mocno skrystalizował. I po drugie na kilka godzin przed rozlaniem go do słoików. Wówczas konfekcjonowanie następuje szybko, a dodatkowo finalny produkt zyskuje atrybut dodatkowej puszystości, jedwabistości. Więcej na temat profesjonalnych, praktycznych i efektywnych metod kremowania miodu można dowiedzieć się z poniższego filmu

            KONIGIN
            K1152

            Opis

            Zasilanie
            230V, Wyłącznik bezpieczeństwa
            Pobór mocy
            1170 W
            Gwarancja
            4 lata

            Szczegółowe odniesienia

            No customer reviews for the moment.

            Write your review
            Urządzenie do kremowania miodu 230V, 50 litrów, zbiornik podgrzewany